Werktijdoverdracht is een functie binnen de Strobbo-app waarmee werknemers hun werktijd kunnen overdragen aan een andere medewerker. Heb je last minute een wijziging in je planning en kun je zelf een vervanger regelen, dan kan dit eenvoudig via Strobbo.
Let wel: zolang er geen vervanger gevonden is, verwachten je planner dat je komt werken tijdens de orginele werktijd gewoon komt werken.
Op dit moment werken we nog verder aan deze functie. We verwachten in de toekomst nog enkele uitbreidingen toe te voegen. Onderstaande lijst is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.
De planner kan instellen dat werktijdoverdrachten eerst door hem of haar moeten worden goedgekeurd. Zo blijft de planner erop toezien dat de planning wettelijk in orde blijft.
Momenteel kan een aanvraag slechts naar één persoon worden verstuurd. In een volgende versie voorzien we de mogelijkheid om een aanvraag naar meerdere personen tegelijk te sturen.
Aanvrager (werknemer die zijn werktijd wil overdragen)
Hoe aanvragen?
Selecteer een van je eigen toekomstige werktijden.
Klik op de knop "Werktijden overdragen".
Selecteer de medewerker aan wie je de werktijd wilt overdragen en klik volgende.
Enkel actieve medewerkers die aan hetzelfde werkgebied gekoppeld zijn als de geselecteerde planning worden weergegeven.
Je krijgt een soort overzicht te zien. Klik hier nog eens op volgende.
Als laatste krijg je een bevestiging dat de aanvraag succesvol is verzonden.
Hoe annuleer ik als aanvrager een aanvraag?
Selecteer een werktijd waarvoor een uitgaande overdrachtsaanvraag bestaat. Je herkent deze aan het icoon met de twee pijlen.
Onderaan het scherm heb je de mogelijkheid om de werktijdoverdracht te annuleren.
Je krijgt een bevestigingsmelding te zien.
Zodra je de annulering bevestigt, wordt de uitgaande aanvraag geannuleerd. Dit betekent dat de vervanger deze aanvraag niet langer ziet om goed te keuren. Ook het icoontje met de twee pijlen verdwijnt.
Uitgenodigde medewerker
Notificatie
Je krijgt direct een notificatie wanneer je wordt uitgenodigd voor een werktijdoverdracht.
Je kan deze raadplegen door op de bel rechtsboven in het scherm.
Open de ontvangen uitnodiging voor de overdrachtsaanvraag.
Je krijgt een overzicht te zien van de aanvraag waarvoor je bent uitgenodigd.
Werktijdoverdracht accepteren
Open de uitnodiging via je notificaties of via de pagina Werktijden.
Klik op Accepteren.
Als er geen problemen zijn, krijg je een bevestigingsmelding dat de werktijd succesvol naar jou werd overgedragen. Je collega ziet deze werktijd vanaf dat moment niet meer in zijn of haar planning.
Indien er toch een reden is waarom de werktijd niet kan worden overgedragen, krijg je hiervan een melding met de bijbehorende reden. Je kunt hierna contact opnemen met je planner.
Mogelijke redenen zijn:
een overlapping met een bestaande werktijd;
een overlapping met een afwezigheid;
een planningsvalidatie in Strobbo die niet toelaat dat je deze shift aanvaardt, bijvoorbeeld omdat je al te veel uren ingepland staat in die week.
Werktijdoverdracht weigeren
Open de uitnodiging via je notificaties of via de pagina Werktijden.
Klik op Weigeren.
Je krijgt hierna een bevestigingsmelding te zien. Je kunt de geweigerde werktijd daarna niet meer raadplegen.
Werd de werktijd per vergissing geweigerd? Dan moet de aanvrager een nieuwe uitnodiging versturen.




